[FILM DOCUMENTAR] Oamenii Noii Drepte - Rise Project :Rise Project

11/03/2016

Sunt puțini, vocali și repetă cam aceleași idei. Se îmbracă în haine militare, dar defilează cu icoane. Îl iubesc pe Dumnezeu, dar îi urăsc pe refugiații de război. Spun că-și apără țara, dar unii dintre ei i-au încălcat legile.

Ei sunt Noua Dreaptă. Acum, partid politic. Îi știți de pe stradă, acolo unde, periodic, un grup de tineri inspirați de doctrina legionară își caută identitatea răzvrătindu-se împotriva ungurilor, homosexualilor și imigranților, atunci când nu sunt răsculați unii împotriva altora.

Documentarul RISE urmărește organizația timp de 15 ani, de la înființare până în prezent, iar cronologia surprinde portretele unor membri marcanți. Printre orgolii personale și amenzi pentru încălcarea legilor discriminării, Noua Dreaptă a găsit resurse să se extindă în mai toate reședințele de județ, trecând chiar și Prutul în 2009. Resursele lor au venit de la niște afaceriști controversați.

Câțiva membri fondatori s-au supărat și au plecat din organizație. Alții s-au rătăcit în teorii ale conspirației sau în diverse activități penale, cum ar fi pornografia infantilă sau escrocheriile financiare. Cei care au rămas se pregătesc acum pentru prima lor competiție electorală.

RISE Project vă spune povestea oamenilor din spatele mișcării.

#TrackingDownHateCrimeGroups, un proiect RISE Project și Atlatszo.hu

Varianta în engleză poate fi vizionată aici

CITIȚI ȘI

EXPULZAREA UNUI INDEZIRABIL

CURTEA LUI BEKE, DOLIU ȘI PETARDE

LIDER EXTREMIST INTERZIS ÎN ROMÂNIA

EXTREMIȘTII DE LA NOUA DREAPTĂ ÎȘI FAC PARTID

MILITANȚI EXTREMIȘTI, RECRUTAȚI ÎN TRANSILVANIA DE O ORGANIZAȚIE FANTOMĂ

Ai citit această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!
Comenteaza acest articol