Termeni și condiții

1. Informații despre site

1.1. RISE Project.ro (care include site-ul web www.riseproject, aplicația de mobil Rise Project, ca și paginile asociate de pe rețelele sociale, de ex. Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, Tik Tok) este administrat de Asociația RISE Project cu sediul în București, Sector 3, Calea Victoriei 21-23, et. 5, înființată prin decizia Judecătoriei Sectorului 3 Dosar 438/300/2012 și înscrisă ca persoană juridică fără scop patrimonial prin certificatul nr. 08/08.03.2012, Cod fiscal 30063132, e-mail: contact@riseproject, numite pe parcursul acestor termeni și condiții RISE Project.ro.

1.2. RISE Project.ro este o comunitate de jurnaliști, programatori și activiști. Investigăm crima organizată și corupția care afectează România și țările din regiune. RISE Project dezvăluie conexiuni ascunse dintre organizații criminale, politicieni și afaceriști – folosind tehnici avansate de investigație și tehnologii de analiză a informațiilor. Obținem documente din zone offshore și analizăm volume mari de informație. Apoi creăm baze de date și punem cap la cap puzzle-ul pe care ei vor să-l ascundă. Protejarea surselor este esențială pentru noi.

2. Proprietatea Intelectuală

2.1 Conținutul și design-ul RISE Project.ro, inclusiv look&feel-ul acestuia și bazele de date accesibile prin intermediul său sunt proprietatea intelectuală a RISE Project.ro și sunt protejate prin legislația română și internațională în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe.

2.2 Textele postate de către utilizatori – de obicei în zona de comentarii – aparțin acestora. Odată cu publicarea comentariului, utilizatorul acordă RISE Project.ro printr-o licență gratuită, neexclusivă și nelimitată în timp și spațiu pentru publicarea pe RISE Project.ro. Drepturile de autor asupra operelor încărcate de utilizatori rămân la aceștia, RISE Project.ro acționând doar ca un găzduitor gratuit al informațiilor respective.

2.3. Conținutul RISE Project.ro poate fi reprodus integral în alte publicații doar cu mențiunea autorilor, a sursei integrale și cu acordul scris RISE Project.ro obținut individual printr-un email la adresa contact@riseproroject.ro. Orice reproducere parțială (în limita a 1000 de caractere) este permisă fără acordul nostru explicit, dacă se păstrează  mențiunea autorilor și sursa integrală (link activ către articolul de pe riseproject).

2.4. Cu excepția cazurilor de la 2.3 și 2.4, puteți folosi conținutul RISE Project.ro doar pentru folosința dvs. personală, iar orice alte acțiuni și în special cele descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea RISE Project.ro:  

  • a. îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al RISE Project.ro asupra conținutului;
  • b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;
  • c. reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informației, dacă scopul acestei activități este unul comercial.

2.5. În cazul operelor încărcate de utilizatori, RISE Project.ro funcționează într-un regim de găzduire gratuită și ca atare nu putem fi făcuți responsabili pentru conținutul pus de terțe persoane pe serverul nostru. Din cauza numărului mare de fișiere găzduite, este imposibil sa facem o evaluare individuală și obiectivă a fiecărui conținut postat de utilizatorii înregistrați. Deși depunem toate diligențele pentru identificarea și ștergerea conținutului ce ar încălca drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane, scopul site-ului RISE Project.ro fiind informarea cititorilor noștri în mod legal, există posibilitatea ca un anume conținut postat de utilizatorii înregistrați să încalce drepturile terților. În aceste condiții va rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@riseproroject.ro, cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor RISE Project.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform art. 14 din Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

2.6 Utilizatorii RISE Project.ro înțeleg faptul că sunt responsabili de orice conținut publicat de către ei pe platforma oferită de riseproject și că sunt singurii care pot fi trași la răspundere de autoritățile competente pentru încălcarea oricărui act normativ, indiferent că vorbim de comentariile publicate sau orice alt tip de conținut.

2.7. RISE Project.ro este marcă înregistrată la data de 12.01.2017, nr. 149748. Este interzisă utilizarea acesteia în orice mod, fără un acord scris din partea RISE Project.ro.

3. Aprobarea comentariilor

3.1. RISE Project.ro își rezervă dreptul de a nu aproba sau de a dezactiva (fără posibilitatea ulterioară a utilizatorilor de a le reactiva) acele informații sau comentarii trimise spre publicare sau publicate care contravin termenilor și condițiilor de utilizare, care sunt în afara subiectului articolului principal sau pe care le consideră, în mod unilateral, ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase, neadecvate sau dăunătoare, sub orice formă, propriei imagini, partenerilor sau terților.

3.2. Utilizatorul este singurul responsabil pentru conținutul mesajelor trimise spre publicare. 

3.3. De asemenea utilizatorul trebuie sa înțeleagă că nu poate publica, transmite sau face referire către utilizatorii sau membrii RISE Project.ro niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, mesaje cu informații confidențiale, mesaje care conțin viruși sau orice alte secvențe de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot întrerupe, elimina sau limita funcționalitatea RISE Project.ro, mesaje de tip de „joc piramidal” sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane ca și orice mesaje care conțin texte ilegale, imorale, injurioase, amenințătoare, abuzive, indecente, care încalcă în orice fel dreptul de proprietate intelectuală sau alte drepturi pe care le poate avea un terț.

4. Raportare conținut presupus ilegal

În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul RISE Project.ro încălcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viață privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un e-mail la contact@riseproroject.ro cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor RISE Project.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform Legii 365/2002 privind comerțul electronic.

5. Accesul sau modificarea site-ului

5.1. RISE Project.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul site-ului, a aplicației sau la o parte a acestui conținut.

5.2. RISE Project.ro își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, RISE Project.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

6. Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

6.1. Pe site-ul riseproject nu există conținut publicitar sau mesaje publicitare pentru terțe persoane. RISE Project se finanțează din donații de la cititori, companii și granturi. Principalii noștri finanțatori de-a lungul timpului au fost: Open Society Foundation, US Department of State – United States Embassy in Romania, Journalism Development Network Inc. / OCCRP, National Endowment for Democracy, Swiss-Romanian Cooperation Program, International Press Institute, Active Citizens Fund România. Mai multe detalii se găsesc în rapoartele anuale aflate la acest link

6.2. RISE Project.ro nu este responsabil de conținutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul său.

7. Prelucrare date personale

Datele cu caracter personale sunt prelucrate conform Politicii de date personale disponibila la acest link – https://www.riseproject.ro/privacy-policy/

8. Modificarea prezentelor Termeni și condiții

RISE Project.ro își rezervă dreptul să schimbe acești termeni, modificând versiunea și data adoptării noilor Termeni, fără îndeplinirea unor alte formalități. Atunci când acești termeni se vor modifica, RISE Project.ro va notifica prin publicarea în prima pagina a site-ului sau a aplicației, a unui link care face trimitere la noua formă a prezentului document.

9. Legea guvernantă

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru, iar în condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instanțelor românești de la sediul RISE Project.ro.