Top RISE 2014: Cele mai citite cinci subiecte din ultimul an

Fiindcă zilele anului 2014 se pregătesc să intre definitiv în sac, ne-am uitat și noi în urmă, la articolele pe care le-am publicat din ianuarie până astăzi, curioși să vedem care dintre ele au atras cei mai mulți cititori.

ANUL_RISE


Potrivit Google Analytics, cele mai citite cinci subiecte de anul acesta au fost:

Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță

1. Dezvăluirile legate de afacerile celui mai influent prieten al premierului Victor Ponta, deputatul PSD Sebastian Ghiță – spălări de bani, contracte cu statul, legături financiare cu firme fantomă, afaceri cu deșeuri controlate prin interpuși – investigații grupate în serialul „Republica lor”.

Citiți mai multe AICI

COPERTA_CRESCENT

2. RISE a prezentat, punct cu punct, istoria transfrontalieră a companiei Crescent și conexiunile cu Securitatea ceaușistă ale acestei afaceri prin care Dan Voiculescu și-a justificat statutul de multimilionar în dolari. RISE a arătat că istoria reală a afacerii Crescent diferă substanțial de cea relatată, într-o carte de memorii, de părintele Antenelor.

Citiți mai multe AICI

Gică Popescu

Gică Popescu

3. Inventarul parteneriatelor de afaceri ale lui Gică Popescu, asocieri care l-au așezat în proximitatea celor mai pătate nume din Dosarul Transferurilor, nu doar în scurta perioadă în care s-a ocupat de impresariat fotbalistic, așa cum crede publicul larg, ci dintotdeauna, de când și-a început cariera antreprenorială.

Citiți mai multe AICI

Pe 28 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc a fost reținut în acest dosar de procurorii DNA Brașov. Foto: Robert Frunzescu/Mediafax Foto.

Viorel Hrebenciuc a fost reținut în acest dosar de procurorii DNA Brașov. Foto: Robert Frunzescu/Mediafax Foto.

4. Culisele celei mai mari afaceri cu păduri din România. RISE a publicat, cu nouă luni înainte ca acest caz să explodeze pe agenda publică, primele informații despre încercarea de retrocedare frauduloasă a celor 43 de mii de hectare de pădure. Intervenția unora dintre cei mai influenți politicieni români urmărea să grăbească acest jaf de proporții epice.

Citiți mai multe AICI

ASASIN_IN_LEGE

5. Asasin în lege – filmul documentar e un insight jurnalistic în lumea asasinilor plătiți din spațiul post-sovietic și spune povestea unui război nevăzut, purtat de bancheri ruși influenți, afaceriști conectați la Kremlin, servicii secrete, brigăzi de rakeți și structuri mafiote organizate pe modelul rusesc Hoț în Lege (Vor V Zakone). Investigația video face legătura între mai multe asasinate la comandă și tentative de crimă comise în patru țări.

 Vedeți filmul AICI

Membrii RISE Project le mulțumesc tuturor celor care le-au fost alături în ultimul an – cititori, donatori, membri ai societății civile, instituții finanțatoare din străinătate – și le urează „La mulți ani!”.

Vă așteptăm lângă noi și în 2015!