Triada RISE

Mesaje de la donatorii RISE Project

Mesaje de la donatorii RISE Project

Romana Puiuleț și Agnes Nicolaescu au fost alese ieri președinte și, respectiv, director executiv la RISE Project, în cadrul alegerilor statutare. Cele două vin în locurile lui Paul Radu și Attila Biro. În board-ul executiv al RISE a intrat și Ana Poenariu care îl înlocuiește pe Victor Ilie.

Romana Puiuleț este co-fondator RISE și a făcut numeroase anchete de impact în România și pe plan internațional.

Agnes Nicolaescu duce de ani buni în spate partea administrativă a RISE și anterior a lucrat pentru Centrul pentru Jurnalism Independent iar Ana Poenariu este unul dintre cei mai buni reporteri pe crimă organizată și corupție din România.

“Organizația are nevoie de multă atenție pentru a continua investigațiile oneste care fac diferența pentru publicul din România. Romana, Agnes și Ana au contribuit deja enorm la dezvoltarea RISE, cunosc organizația și au ca prioritate interesul public. Și ele și ceilalți colegi de la RISE pot conta pe mine și pe Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) – rețeaua globală de investigații din care face parte și RISE, rețea pe a cărei extindere mă concentrez în prezent. Rămân în board-ul RISE și îmi aduc contribuția.” a spus Paul.

“În primul rînd îi mulțumim lui Paul pentru felul în care a coordonat și crescut RISE până acum dar și pentru sprijinul pe care ni-l va da în viitor. Păcat că timpul nu îi mai permite să facă asta. Noi vom continua să realizăm investigații relevante pentru publicul din România și să colaborăm cu alte centre afiliate OCCRP. Încercăm să ne dinamizăm redacția și să publicăm din ce în ce mai des. De subiecte nu ducem lipsă în această perioadă, de abia le facem față. Victor Ilie s-a întors și el pe baricade. Avem o echipă puternică compusă din Victor, Ana Poenariu, Andrei Ciurcanu, Atilla Biro, Elena Dumitru, Ionuț Stănescu, Sergiu Brega, Daniel Bojin și Mihai Munteanu”, a spus Romana.

“M-am alăturat echipei în 2014 și sunt onorată să fac parte din acest proiect. Lucrăm la strategie și ne concentrăm pe atragerea de fonduri ca să consolidăm și să creștem organizația astfel încât investigațiile să meargă mai departe. Muncim pentru publicul nostru și mulțumim cititorilor pentru susținere.”, a adăugat Agnes.

Board-ul RISE este compus din: Daniel Bojin, Mihai Munteanu, Ana Poenariu, Paul Radu și Romana Puiuleț.

Mai multe despre oamenii RISE aici.