Cei cinci care schimbă legea

28 martie 2017, București. Are loc o ședință a grupului de lucru care modifica legea minelor. Procesul e coordonat de Ministerul Economiei, implicat la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) și Certej prin intermediul companiei de stat Minvest.

La masă stau 12 oameni. Pe cinci dintre ei îi știm.

Bogdan Găbudeanu. Foto: Facebook

Bogdan Găbudeanu. Foto: Facebook

Bogdan Găbudeanu, 63 de ani, reprezintă Patromin, adică patronatul din industria minieră. Este și consilierul lui Nicolae Stanca, directorul Deva Gold, fiind plătit inclusiv pentru expertiza acumulată ca fost șef al Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM), între 2006 și 2009.

În decembrie 2017, e detașat la Palatul Victoria și numit consilier în Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Nicolae Suciu reprezintă tot Patromin. E și vicepreședintele companiei RMGC în momentul ședinței de la Minister,

Sorin Mihai Găman, 59 de ani, actual director în Ministerul Economiei și fost șef al companiei de stat Minvest, care deține acțiuni în cele două proiecte aurifere. A fost membru în consiliile de administrație ale Deva Gold și Roșia Montană.

Pompiliu Crai, 62 de ani, șef la Minvest între 2005 și 2009, a fost în consiliile de administrație atât la Deva Gold, cât și la RMGC. În grupul de lucru adunat la minister, Crai reprezintă compania de stat Conversim, care gestionează conservrea minelor închise.

Laurențiu Bogatu reprezintă atunci Patronatul Producătorilor de Agregate Minerale (PPAM). În anul 2000, când era director în ANRM, compania RMGC a finanțat o excursie în Las Vegas pentru mai mulți sefi din instituție, printre care și Laurențiu Bogatu. (Detalii, AICI).

Acțiune

Sprijină-ne munca

O mare parte din munca noastră se bazează pe voluntariat. Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai multe.

Susține munca noastră!

Recomandări

Proiect

Banii dictatorilor

RISE Project investighează afaceri derulate pe teritoriul României de către oamenii autocraților.

7 materiale în proiect
Banii dictatorilor
Proiect

Hidra Electorală

O instituție-cheie pentru democrația noastră a fost capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor. Sunt craioveni și s-au ajutat unii pe alții până când au ajuns împreună la vârful Autorității Electorale Permanente, […]

Hidra Electorală
Proiect

INTERLOPI

Sile si Nuțu Cămătaru şi o pleiadă de alte personaje sunt lideri ai lumii interlope din România și din Republica Moldova, o lume unde violența are loc pe ritm de manele.

20 materiale în proiect
INTERLOPI
Proiect

CUMETRII CU AUTORITATE

„Nu sunt pregătit să plec din funcția asta.” Așa răspunde Florin Mitulețu-Buică, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), după ce a capturat instituția și a transformat-o într-o scenă pestriță a nepotismelor. Cântărețe, moderatori TV, rude ale […]

CUMETRII CU AUTORITATE
Proiect

Conexiunea “Barça”- Gheara

23 martie 2011. București. Gruparea lui Nicu Gheară și un director al clubului FC Barcelona își unesc interesele într-o afacere pe malul Dâmboviței. Asociatul  lor este un afacerist spaniol condamnat penal în Peninsula Iberică pentru […]

6 materiale în proiect
Conexiunea “Barça”- Gheara