Documentele din „Afacerea Ericsson”

Thomas Lundin spune că i-a dat mită lui Dan Nica, ministrul telecomunicațiilor

RISE vă pune la dispoziție traducerea legalizată a documentelor care stau la baza procesului din Suedia dintre Thomas Lundin, fostul președinte al Ericsson România ­și­ gigantul telecom suedez. Reamintim că firma Ericsson încearcă să recupereze peste 7 milioane de dolari de la Thomas Lundin, bani pe care acesta și­ i-ar fi însuși­t în perioada când a condus filiala românească a Ericsson în timp ce Lundin susține că a dat mită acești bani unor politicieni români între care Dan Nica, fost și­ actual ministru al telecominicațiilor și­ Sorin Panti­ș ­și­ el fost ministru al telecomunicațiilor.

Documentul postat acum de noi conține detalii interesante despre începuturile afacerii Ericsson în România precum și­ despre modul în care privea corporația suedeză mediul de afaceri din România anilor. În proces este menționată inclusiv condamnarea lui Adrian Năstase la pușcărie anul trecut. Reamintim că litigiul dintre Lundin și­ Ericsson este în desfășurare la Stockholm după ­ce Ericsson a avut căști­g de cauză la curtea de arbitraj din capitala Suediei.

Foarte curând vă vom pune la dispoziție traducerea legalizată a altui document din proces care prezintă circuitul banilor prin conturi bancare din Elveția.
Documentul este postat în document cloud. Dați click pe icon-ul de full screen din dreapta jos pentru a vizualiza pasajele evidențiate de noi.


Citiți și: