Infografia infecțiilor din România

Statistica oficială cu persoanele care au fost infectate în sălile de chirurgie, terapie intensivă și în saloanele spitalelor din țară a fost trimisă Parlamentului la începutul acestui an de către ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, ca răspuns scris la o interpelare. Contextul era unul dramatic – mai multe victime de la Colectiv muriseră din cauza infecțiilor din spitalele în care erau tratate. Informația capătă însă o nouă dimensiune în contextul scandalului Hexi Pharma.


*Dați click în partea superioară a infografiei pentru a naviga de la an la an și pentru a vedea evoluția infecțiilor nosocomiale.

STUDIU DE CAZ. În București, oraș unde Hexi Pharma a avut contracte cu majoritatea spitalelor, numărul infecțiilor dobândite în interiorul unităților spitalicești a crescut în mod constant din 2010 până în 2015 (an acoperit doar parțial de datele furnizate de MS). Cu o singură excepție, 2011, când numărul infecțiilor nosocomiale a scăzut ușor în comparație cu anul anterior.

 

Infografie: Florin Bădiță, Sergiu Brega


CITIȚI ȘI:

INFECȚII LA SUPRAPREȚ

#COLECTIV: „Sistemul” a mințit o lună întreagă

[DOCUMENTE] #Colectiv: Bacteriile secrete

Ai citit această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!