Într-un interviu pentru RISE, Emilia Șercan oferă detalii despre cele mai recente mesaje de amenințare pe care le-a primit și despre posibila implicare a unor ofițeri de poliție în acțiuni de discreditare a persoanei sale și, ulterior, de mușamalizare a operațiunii.
Dovezi din dosarul penal au fost postate pe un portal de știri din Republica Moldova, la scurt timp după ce jurnalista le pusese la dispoziția secției de poliție, ca probe pentru o nouă plângere penală.
Până acum, nicio instituție a statului nu a explicat cum a fost posibil ca probe dintr-un dosar penal să ajungă rapid în spațiul public și să alimenteze operațiunea de discreditare și intimidare a jurnalistei Emilia Șercan, care în ultimii ani a publicat mai multe anchete despre plagiatele unor influenți politicieni și șefi din instituțiile de forță.
Emilia Șercan susține că a fost surprinsă să afle că Ministrul de Interne, Lucian Bode, știa a doua zi, pe 18 februarie 2021, despre plângerea ei penală și că i-a spus că a ajuns să nu mai aibă încredere nici el în Poliția Română. Dar n-a fost tot.
Ministrul Bode i-a spus că urma să ceară o anchetă internă ca să afle ce se întâmplase. Rezultatul? Șercan susține că apoi a început o operațiune pentru mușamalizarea scurgerii probelor din dosar.
Între timp, Gabriel Șchiopu, șeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Capitalei, departamentul care investiga cazul, s-a pensionat la 47 de ani.
Emilia Șercan a mai fost amenințată și în 2019, după ce a dezvăluit plagiatele din Academia de Poliție.
Am trimis câteva întrebări atât ministrului de interne, Lucian Bode, cât și șefului Poliției Române, Benone Matei. Nu au răspuns.