RISE Project la FânFest

RISE Project s-a distrat la FânFest 2013. Câțiva dintre noi am fost acolo în 15-18 august să prezentăm RISE Project și să facem cunoștință cu activiști și alti colegi de breaslă. La început, însă, am fost serioși, prezentând centrul de investigații în termeni de „cine suntem”, „ce facem” , „care ne sunt proiectele”. Asta s-a întâmplat în primul workshop organizat pe tema presei alternative din Romania. N-a fost deloc o dezbatere coorporate, ci mai degrabă una firească, în care tot felul de oameni cool au sarit pe noi cu întrebari de bun-simț.

fanfest1

 

 Practic, toata lumea a vorbit despre investigații transfrontaliere, documentări palpitante pe teren, baze de date, cooperări cu hackeri buni și activiști sau despre rețele internaționale de jurnaliști.

Evident, nimeni n-a ocolit subiectele mai puțin ok, precum cenzura practicată de trusturile românești de presă sau de către televiziunile de știri ce manipulează cotidian în beneficiul unor rinoceri politici sau de afaceri.

fanfest2

Apoi, a venit seara, au început concertele și tot felul de experimente culturale, palinca și-a arătat efectele, iar ce-a urmat va rămâne întotdeauna acolo, la FânFest :). Cumva, cam ăsta ar fi și motivul pentru care noi credem că la Rosia Montana se organizează cel mai mișto festival românesc. Populat de oameni la fel de mișto. Relatăm și la anul.