Prodan: „M-am dus la DNA cu articolul publicat de RISE Project” - Rise Project :Rise Project

9/04/2014
Daniel Prodan / foto: Daniel Conțescu

Daniel Prodan / foto: Daniel Conțescu, sport24h.ro

Fostul internațional român Daniel Prodan a înregistrat marți o sesizare la Direcția Națională Anticorupție având ca subiect afacerile derulate de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Prodan, director sportiv în cadrul FRF, și-a fundamentat sesizarea făcută la DNA pe investigația pe care RISE Project a publicat-o în urmă cu o lună și jumătate.

Investigația respectivă, intitulată „Răzvan Burleanu, candidat la șefia FRF, afaceri personale în numele Federației de Minifotbal”, arăta felul în care actualul șef al FRF a profitat – prin intermediul firmei sale, Lider Sport – de pe urma lobby-ului pe care tot el l-a făcut, din fotoliul de șef al Federației de Minifotbal.

Prodan a declarat pentru RISE Project că s-a consultat cu un avocat înainte de a depune sesizarea la DNA și că documentele pe care el a ales să le supună atenției procurorilor sunt cele pe care le-a putut descărca de pe site-ul riseproject.ro – cele care însoțeau investigația propriu-zisă.

„M-am dus la DNA cu articolul. Eu nu mă pricep, nu acuz pe nimeni, îi las pe procurori să stabilească eventuala vinovăție. Dar din ce a prezentat RISE Project, reiese că Răzvan Burleanu nu e un copil atât de corect pe cât pretinde, nu e curat ca roua dimineții”, a spus Daniel Prodan pentru RISE Project.

Ancheta RISE Project, pe care se bazează sesizarea făcută de Prodan la DNA, arăta felul în care Răzvan Burleanu a luat în concesiune – la prețuri infime, în urma unor licitații la care a existat doar o competiție de fațadă – două terenuri publice din orașele Onești și Ploiești, în vederea amenajării unor baze sportive private. Unul dintre terenuri, cel din Ploiești, se găsește pe teritoriul unui parc.

Ionuț Stănescu

Comenteaza acest articol