Prodan: „M-am dus la DNA cu articolul publicat de RISE Project”

Daniel Prodan / foto: Daniel Conțescu

Daniel Prodan / foto: Daniel Conțescu, sport24h.ro

Fostul internațional român Daniel Prodan a înregistrat marți o sesizare la Direcția Națională Anticorupție având ca subiect afacerile derulate de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Prodan, director sportiv în cadrul FRF, și-a fundamentat sesizarea făcută la DNA pe investigația pe care RISE Project a publicat-o în urmă cu o lună și jumătate.

Investigația respectivă, intitulată „Răzvan Burleanu, candidat la șefia FRF, afaceri personale în numele Federației de Minifotbal”, arăta felul în care actualul șef al FRF a profitat – prin intermediul firmei sale, Lider Sport – de pe urma lobby-ului pe care tot el l-a făcut, din fotoliul de șef al Federației de Minifotbal.

Prodan a declarat pentru RISE Project că s-a consultat cu un avocat înainte de a depune sesizarea la DNA și că documentele pe care el a ales să le supună atenției procurorilor sunt cele pe care le-a putut descărca de pe site-ul riseproject – cele care însoțeau investigația propriu-zisă.

„M-am dus la DNA cu articolul. Eu nu mă pricep, nu acuz pe nimeni, îi las pe procurori să stabilească eventuala vinovăție. Dar din ce a prezentat RISE Project, reiese că Răzvan Burleanu nu e un copil atât de corect pe cât pretinde, nu e curat ca roua dimineții”, a spus Daniel Prodan pentru RISE Project.

Ancheta RISE Project, pe care se bazează sesizarea făcută de Prodan la DNA, arăta felul în care Răzvan Burleanu a luat în concesiune – la prețuri infime, în urma unor licitații la care a existat doar o competiție de fațadă – două terenuri publice din orașele Onești și Ploiești, în vederea amenajării unor baze sportive private. Unul dintre terenuri, cel din Ploiești, se găsește pe teritoriul unui parc.

Ionuț Stănescu