Oficial FC Barcelona, conectat la gruparea Nicu Gheara

Vizualizarea conexiunilor lui Nicu Gheara

23 martie 2011. București. Gruparea lui Nicu Gheară și un director al FC Barcelona își unesc interesele într-o afacere pe malul Dâmboviței. Asociatul lor este un afacerist spaniol condamnat penal în Peninsula Iberică pentru fraudă împotriva sănătății publice. În firma Disprofarm SRL, cu sediul într-un cartier rezidențial din București, spaniolii Eduardo Coll Poblet și Juan Carlos Font Mas s-au asociat cu românul Pepy Daniel Nicolae. Compania lor are ca obiectiv principal producția de medicamente. În ecuație apare și un contabil influent conectat la filiera Gheară, la șefi din PDL și la afaceri de anvergură pe bani publici.

Eduard Coll Poblet


PARTENERII

Juan Carlos Font Mas, 58.Este asociatul majoritar al Disprofram SRL (51%). Font Mas locuiește în Barcelona, Spania, unde deține alte opt firme care operează în domeniul farmaciei cosmetice, precum și mărci înregistrate de loțiuni, creme și medicamente anti-celulită. În iulie 2005, Font Mas a fost condamnat de justiția spaniolă pentru fraudă contra sănătății publice comisă în 1999.Pedeapsa: doi ani și șase luni de închisoare plus patru ani și jumătate de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei. Pe scurt, spaniolul a fost acuzat că a substituit un medicament cu un altul mai ieftin, pentru a-și însuși diferența de bani provenită din subvenționarea produsului înlocuit. El a pretins că vinde medicamentul finanțat de stat, în condițiile în care scotea pe piață un înlocuitor. Sentința împotriva lui Font Mas a fost dată de Curtea Penală nr. 3 din Barcelona. În 2007, Font Mas a ieșit din închisoare printr-un decret regal care i-a redus detenția cu șase luni.

Eduardo Coll Poblet, 55. Asociat (24%) în firma Disprofarm SRL. Este directorul renumitului club FC Barcelona, a cărui echipă de fotbal domină sportul-rege. Coll Poblet este șeful Comisiei de Disciplina a FC Barcelona, adică acel organism care judecă actele de indisciplină ale membrilor clubului. Oficialul “Barça” este și el un afacerist prolific. De profesie jurist, patronează societatea de avocatură Coll Advocats, cu sediul în centrul Barcelonei. Tot în Spania, Coll Poblet mai deține o agenție imobiliară, un restaurant și încă trei firme de consultanță juridică – printre care și Institucio del Dret Empresarial (Institutul de Drept Impresarial).
Trebuie spus că Nicu Gheară apare în multe fotografii postate pe rețele sociale în compania unor jucători ai clubului catalan iar presa sportivă din țară a relatat despre chefurile de la Ibiza la care au fost invitați fotbaliștii FC Barcelona.

Pepy Daniel Nicolae, 46. Românul este al treilea asociat (25%) din Disprofarm SRL. De-a lungul timpului, Pepy s-a dovedit a fi omul de bază al controversatului Nicu Gheară. Confirmarea vine direct de la temutul interlop Nuredin Beinur, finul de cununie al lui Nicu Gheară. Contactat de RISE Project, Beinur a comentat scurt: “Da, Pepy este director la firmele lui Gheară.” Legătura Gheară-Pepy datează încă din anii ’90, când Pepy a ocupat poziții cheie în companiile primului. Ulterior, după ce Gheară s-a retras în Ibiza, Insulele Baleare, Pepy a preluat, formal, afacerile acestuia. De exemplu, clubul Space (Boga Rent SRL), al cărui manager e condamnat în celebrul dosar “Cocaină pentru VIP-uri”, a fost transferat din proprietatea familiei Gheară în cea a lui Pepy – interpus prin firma Space Music & Film SRL. Pe această companie funcționa casa de discuri și producție de videoclipuri muzicale – folosită de Gheară pentru a lansa artiști în showbiz-ul românesc. Unul dintre ei este cântărețul Marcel Pavel care a declarat pentru RISE Project: “Acolo era patron nașul copilului meu, domnul Nicu Gheară. Nu știu dacă era și-n acte, dar Space Music era sub conducerea lui.Îi voi mulțumi tot timpul domnului Gheară că m-a ajutat să mă lansez”.De fapt, “în acte”, Space Music & Film e controlată de Pepy și gestionează, acum, lanțul de restaurante “Maron”. Gruparea mai deține două rețele de restaurante: “Dinasty” și “Pomodoro”. Ambele sunt operate de firma Space Conect PC 2008 SRL, controlată tot prin suveica Space Music-Pepy. “Dinasty” vinde mâncare chinezească în sistem fast-food prin mall-urile bucureștene, iar “Pomodoro” este o franciză preluată de la Ciro Orsini – un milionar controversat de peste Ocean a cărui relație cu Nicu Gheară este de notorietate. Și discoteca Space din stațiunea Olimp a urmat un traseu similar: Gheară derula afacerea prin firma Disco Space Models pe care, ulterior, a lasat-o în mâinile lui Pepy – până atunci, asociatul său minoritar care l-a reprezentat la achiziția mai multor active din Neptun. La fel s-a întâmplat și în cazul societății (Space Artă și Sport) care a produs emisiuni de sport pentru televizunea publică: plasată de Gheară către Pepy care, la rândul lui, a pus-o în brațele unor cetățeni moldoveni cu tot cu datorii. Cei doi au fost și direct parteneri: inițial, în Space Comerț, Gheară era unic asociat, iar Pepy administrator. Apoi, pe hârtie, a rămas un apropiat de-al lor pânâ când SRL-ul a fost radiat. Situația s-a menținut însă la complexul comercial din cartierul Colentina care funcționează pe firma Euro Utimex. Aici, Pepy e administrator, iar Gheară asociat. Schema se repetă și la angro-ul pentru comercianții chinezi din Voluntari: în City Town Grup, soția lui Gheară, Margareta, și-a cesionat participațiile către asociații săi, Pepy și Ye Feng. Chinezul este partenerul tradițional al familiei Gheară, figurând cot la cot cu Pepy în alte două firme ale grupării (City Town Imobiliare, City Tang Grup).

Mihai Munteanu, Paul Radu, Cristi Ciupercă