Mica: cinci ani de închisoare

Mica Cămătaru (44 de ani), pe numele ei real Lidia Balint, este soţia lui Nuţu Cămătaru.

În 2005, Mica a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru obţinerea frauduloasă a unui permis de portarmă şi pentru deţinerea ilegală a 400 de gloanţe, a şapte puşti şi a două pistoale.

Procurorii au descoperit că Mica figura în evidenţele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Acvila Bucureşti – statut care îi conferise dreptul de a obţine permisul de portarmă de la Poliţie – fără să fi susţinut examenul obligatoriu de admitere în această asociaţie.

Condamnarea a fost dispusă de Judecătoria Sector 2 Bucureşti şi menţinută de Curtea de Apel Bucureşti.

30.000 de euro pentru cumpărarea unui judecător

În 2011, Mica a fost condamnată de Curtea de Apel Ploieşti la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2008, ea le plătise interlopilor Ion Migdal (fratele lui Fane Spoitoru) şi Mialca Sandu 30.000 de euro pentru coruperea unor magistraţi de la Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Aici, la Judecătoria Sector 4, în 2008, urma să se judece o cerere de eliberare condiţionată a lui Nuţu Cămătaru din închisoare. După ce magistraţii au decis ca Nuţu să rămână în arest, Mica le-a cerut interlopilor cei 30.000 de euro înapoi.

Convorbirile ei telefonice cu Ion Migdal şi Mialca Sandu au fost înregistrate de procurori.

Fiindcă sentinţa din 2011 s-a referit la fapte petrecute după verdictul din 2005, cei trei ani cu suspendare dictaţi atunci s-au adăugat sentinţei curente, majorând pedeapsa finală la cinci ani de detenţie cu executare.

Asociată cu Szoby Cseh

Mica Cămătaru a fost divorţată de Nuţu între 1999 şi 2009, cei doi recăsătorindu-se la penitenciarul Jilava, atunci când soţul era în închisoare, iar soţia se bucura de libertate.

Între 2001 şi 2004, Mica a fost acţionara unei firme de pază şi protecţie, Gladiator Guard, care i-a mai avut ca asociaţi pe cascadorul Szoby Cseh şi pe Elena Chirvăsuţă. De asemenea, a deţinut firmele Dragon NLB, Lidia STAR şi Dragon Star.

Potrivit unei sentinţe pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2008, Mica este proprietara unei case pe strada Bărdaşului, a două case pe strada Ulmilor şi a altor două case pe strada Sălaj. Din aceeaşi sentinţă, mai reiese că Mica avea un automobil Mercedes, o dubă, tot Mercedes, un jeep Grand Cherokee, o Dacia 1310 şi o motocicletă Suzuki.

 

Citiţi AICI, integral, sentinţa Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, prin care Mica Cămătaru a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru deţinere ilegală de arme

Citiţi AICI, integral, sentinţa Curţii de Apel Ploieşti, prin care Mica Cămătaru a fost condamnată la cinci ani de închisoare, pentru trafic de influenţă

Citiţi mai departe, despre istoricul infracţional al Angelicăi Cămătaru, sora lui Nuţu şi a lui Sile