Adevărul despre Crescent

Din arhive și baze de date ale mai multor țări, RISE Project a obținut zeci de documente care arată, pas cu pas, cum a devenit Dan Voiculescu „oligarhul” de azi.
CNSAS a dezgropat legăturile lui Voiculescu cu Securitatea și instanța a decis că acesta a colaborat cu aparatul represiv ceaușist. Rămân însă nedeslușite acel momentul 0, primul milion sau numele și prenumele celor care au ridicat unul dintre cele mai influente conglomerate politico-financiare de după 1989.
Începuturile lui Voiculescu, omul de afaceri, sunt strâns legate de grupul de companii Crescent, firme prin care s-au derulat o mare parte din exporturile Republicii Socialiste România în anii ’80. Crescent a avut însă un impact foarte mare în economia românească și după 1989. Voiculescu a fost chestionat recent de către judecători despre beneficiarii reali ai Crescent, cu ocazia audierilor în dosarul penal în care este acuzat de spălare de bani în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare- ICA.
El a publicat, în 2001, o carte numită „Adevărul despre Crescent” în care și-a propus să demonteze speculațiile publice pe tema legăturilor sale cu firma Crescent și cu Securitatea.
RISE Project va prezintă însă o radiografie a afacerii Crescent-Voiculescu prin prisma unor documente obținute din arhive și baze de date din străinătate.
Vom publica, în premieră, pe parcursul următoarelor săptămâni documente din Statele Unite, Austria, Marea Britanie, Cipru și alte țări, documente care vor arăta o față necunoscută a afacerii Crescent-Voiculescu. Vom folosi, în oglindă, atunci când este poisibil, afirmațiile lui Dan Voiculescu despre Crescent din cartea mai sus amintită.

Articole

Acțiune

Ajută-ne să dezvăluim corupția și crima organizată!

Susține munca noastră!

Recomandări

Proiect

Banii Egiptului, ascunsi in Romania

Decembrie 2010. Egipt. Alegerile parlamentare sunt fraudate masiv, ceea ce duce la escaladarea unei situatii si asa foarte tensionate dupa ce pe parcursul anului au avut loc confruntari intre fortele de ordine si cetateni egipteni […]

6 materiale în proiect
Banii Egiptului, ascunsi in Romania
Proiect

CAZUL TEPRO

Cehul Frantisek Priplata își coordonează de la distanță afacerile din România, după ce a fugit din țară ca să scape de închisoare. El a fost condamnat pentru asasinarea lui Virgil Săhleanu, liderul sindical al combinatului […]

5 materiale în proiect
CAZUL TEPRO
Proiect

INTERESELE DIN SPATELE INDUSTRIEI ALIMENTARE

RISE Project descâlcește ițele afacerilor cu produse alimentare, un teritoriu unde, pe lângă comerțul onest, și-au făcut loc și afacerile dubioase conduse din zone offshore de persoane necunoscute.

3 materiale în proiect
INTERESELE DIN SPATELE INDUSTRIEI ALIMENTARE
Proiect

INTERESE IMOBILIARE

Dezvăluim aici interesele din spatele marilor afaceri imobiliare din România.  

14 materiale în proiect
INTERESE IMOBILIARE
Proiect

#BahamasLeaks

Un sfert de veac, un arhipelag din Caraibi și mai bine de 175 de mii de firme offshore. Sunt datele pe scurt ale celei mai recente scurgeri de informații dintr-un paradis fiscal. De data aceasta, […]

2 materiale în proiect
#BahamasLeaks