Sebastian Ghiță, conexiunea penală

crop2

Grupul Asesoft – fondat de Sebastian Ghiță, deputat PSD de Prahova – a trimis milioane de lei în conturile firmelor de tip “fantomă” urmărite penal pentru spălare de bani și evaziune în dosarul “Cosma – Păvăleanu”. Tranzacțiile s-au derulat anul trecut și au inclus un intermediar, adică un SRL de lângă Ploiești aflat și el pe lista celor 142 de companii anchetate în acest caz, alături de oameni-cheie din PSD.

SRL-ul interpus pe traseul banilor se numește Coneco Serv și, oficial, este o firmă axată pe achiziții de site-uri web și montaj de structuri metalice specifice industriei de telecomunicații. Cu sediul într-o comună din suburbii și patronată de doi cetățeni, tată și fiu, Coneco Serv a intrat sub lupa procurorilor în toamna anului trecut. Motivul: în 2013, firma a pompat peste 5,5 milioane de lei în alte patru companii ce formează nucleul dur al platformei de firme “fantomă”: Kadok Interprest, Robyko Last Line, S&S Wizard și Narsam Invest.

Banii însă au venit din direcția Asesoft, mai precis de la societățile componente ale holdingului: Asesoft Internațional (cumnatul lui Ghiță), 2KTelecom și AccesNet International (fratele lui Ghiță), Teamnet Business (fondată de Ghiță) și Divasoft (monitorizată de ANAF pentru alte tranzacții suspecte cu grupul Asesoft). Cele cinci au transferat în 2013 peste 10 milioane de lei în contul SRL-ului intermediar, Coneco Serv. Jumătate din sumă s-a întors imediat de unde a venit, iar cealaltă jumătate a intrat în mașinăria prahoveană de spălat bani.

În colțul din stânga, în spatele lui Victor Ponta, se relaxează domnul Gabriel Anghel, zis "Ceață", implicat în afacerile 'Roșia Montană' și 'Flaminia'. Cel de lângă premier e Alex Iacobescu, managerul postului Romania TV și al CSU Asesoft. Mai jos, primarul Iulian Badescu și mogulul PSD, Sebastian Ghiță. Prilejul bășcăliei a fost un meci de baschet, în luna februarie.   sursa: sorinamatei.blogspot.ro

În colțul din stânga, în spatele lui Victor Ponta, se relaxează Gabriel Anghel, zis „Ceață”, implicat în afacerile ‘Roșia Montană’ și ‘Flaminia’. Cel de lângă premier e Alex Iacobescu, managerul postului Romania TV și al CSU Asesoft. Mai jos, primarul Iulian Badescu și mogulul PSD, Sebastian Ghiță. Prilejul bășcăliei a fost un meci de baschet, în luna februarie. / sursa: phon.ro

Anchetatorii au decoperit că 90 de milioane de lei au fost scoși la pungă din conturile bancare ale celor patru „fantome” cu rol de pușculițe și patronate, în acte, de câțiva sârbi săraci și dependenți de droguri care habar n-au că sunt milionari în România. Vezi detalii AICI

Kadok, Robyko, Narsam și S&S Wizard au mai încasat bani de la zeci de beneficiari de contracte publice guvernamentale și locale.

TRANZACȚIILE Dosarul fiscal al Coneco Serv, obținut de RISE Project, arată că această firmă a funcționat ca o conductă, trăind economic în principal din operațiunile cu cele cinci entități Asesoft. Mișcările financiare au urmat un algoritm simplu: cum au intrat 3 lei in contul Coneco Serv dinspre grupul Asesoft, 2 lei au zburat mai departe în conturile ”fantomelor” Kadok, Rokyko, Narsam sau S&S Wizard.

Informațiile se găsesc în cuprinsul declarațiilor informative depuse de Coneco Serv la ANAF, privind livrările, prestările şi achiziţiile firmei efectuate pe teritoriul naţional. De departe, cele mai consistente tranzacții raportate de Coneco sunt cele parafate cu firma 2K Telecom, abonată la contracte cu statul și patronată de Alexandru Ghiță, fratele mogulului.

De-a lungul anului trecut, firma 2K Telecom a alimentat cu 7,8 milioane de lei contul Coneco Serv, bani din care 4,7 milioane au urmat circuitul penal amintit. Restul s-a întors imediat la sursă.

De pildă, numai în luna iunie 2013, 2K Telecom “a vărsat” 4,2 milioane de lei în Coneco. La rândul său, în aceeași lună, SRL-ul intermediar a trimis înapoi 3,1 milioane, diferența fiind redirecționată în platforma firmelor “fantomă”.

Un alt exemplu: o lună mai târziu, în iulie 2013, 2K Telecom a virat 1,7 milioane de lei în Coneco Serv. Banii au fost trimiși imediat în contul Kadok Interprest, societate pe care procurorii o cercetează pentru mai multe tranzacții ilegale, inclusiv una de un million de lei cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) – consorțiul minier care deține licența de exploatare a aurului în Apuseni.

Și Asesoft International a băgat 1,5 milioane lei în SRL-ul “conductă” Coneco Serv, prin tranzacții repetate, cu frecvență lunară.  Peste 700 de mii de lei au mai venit de la Teamnet Business, Divasoft și AccesNet International.

La fel, și acești bani au ajuns la firmele “fantomă” care au rulat sume imense cu proveniență ilicită în baza unor operațiuni economice pe care procurorii le consideră “fictive”. Pur și simplu. entitățile au fost folosite ca vehicule intermediare într-un vast circuit financiar menit să disimuleze comisioane încasate la negru pentru lucrări publice, șpăgi și deturnări de TVA în activități aparent comerciale, de tipul achizițiilor inventate și serviciilor de consultanță care n-au existat vreodată.

Marcel Păvăleanu, Victor Ponta, Răzvan Alexe (cămașă roz) și Mircea Cosma - într-o reuniune de partid, la Prahova    sursa: RISE Project

Marcel Păvăleanu, Victor Ponta, Răzvan Alexe (cămașă roz) și Mircea Cosma – într-o reuniune de partid, la Prahova

Ancheta Parchetului i-a trimis în fața judecătorilor pe Marcel Păvăleanu (consilier de la Secretariatul General al Guvernului), pe Mircea Cosma (președintele Consiliului Județean Prahova), pe deputatul Vlad Cosma (fiul baronului local), zeci de firme, mai mulți afaceriști pe bani publici, dar și lideri ai lumii interlope. Acuzațiile: trafic de influență, spălare de bani, mită, evaziune fiscală.

CE SPUNE SEBASTIAN GHIȚĂ Și de data aceasta, nimic. Deputatul PSD de Prahova a refuzat în mod repetat să răspundă întrebărilor RISE Project: “Nu vreau să port o conversație cu dumneavostră, v-am mai spus acest lucru și data trecută când m-ați sunat. La revedere!”.

DOSARUL FISCAL AL CONECO SERV, FIRMĂ INTERPUSĂ ÎN CIRCUITUL ASESOFT-FIRMELE FANTOMĂ DIN DOSARUL „COSMA-PĂVĂLEANU”


Citește și MINISTERUL FANTOMELOR MICI ȘI MIJLOCII