Prima slujbă, pe filiera tatălui

Potrivit propriului CV, prima slujbă a lui Bogdan Drăgoi a fost la compania britanică Inquam Ltd. deținută de bogata familie libaneză Hariri.

La Inquam, Drăgoi-junior susține că a intermediat mai multe împrumuturi importante pentru dezvoltarea unor afaceri de telecom. Actualul ministru avea doar 22 de ani atunci. Cel mai cunoscut proiect Inquam în România a fost serviciul de telefonie mobilă Zapp – care a eșuat însă, în ciuda unor investiții importante. Inquam a dezvoltat această afacere prin compania Telemobil pe care a preluat-o în 2001, pe filiera Balli – grupul reprezentat în România de Drăgoi-senior. Atunci, Inquam a cumparat 95% din actiunile Telemobil de la firma RDT – un joint venture condus de Balli și înregistrat formal în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice.

Istoria Telemobil arată că printre administratorii companiei erau chiar șefii Balli, în frunte cu Vahid Alaghband și Raimond de Rubeis, prezenți și în celelalte două afaceri: Sidex și Comvex.

Raymond De Rubeis

Cei doi șefi de la Balli au ieșit din consiliul de administrație al Telemobil după preluarea societății de către familia Hariri – care tocmai îl angajase pe Bogdan Drăgoi.