Conexiunile fugarului de la ANAF, Codruţ Marta

Familia fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar și gruparea Nicu Gheară lucrează cu același contabil. Se numește Rodica Mîndroiu și depozitează de ceva vreme secrete financiare pentru tot felul de clienți: politicieni, un traficant de droguri condamnat, fotbaliști celebri, personaje mondene și cârciumari de fițe. Aceeași Rodica Mîndroiu lucra și pentru  Codruț Alexandru Marta – fostul șef de cabinet al lui Blejnar. Ultimii doi sunt anchetați penal, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală. Fugit din țară, Marta este căutat acum de INTERPOL. Referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Marta atestă legăturile dintre Rodica Mîndroiu și foștii șefi ANAF. RISE Project citează din document:

“Pușcașu Ștefan actionează ca interpus al lui Marta Codruț Alexandru (….) De exemplu, la data de 05.03.2012 la orele 20:25:27, Pușcașu Ștefan a luat legatura cu Rodica Mîndroiu, iar în aceeași zi la orele 20:26:49 il apelează la nr. 0725352515 pe Marta Codruț  Alexandru și îi comunică că a luat legatura și că urmează să se întalnească și să vorbească cu Rodica Mîndroiu. (….)  Revenind la data de 05.03.2012, precizăm ca în intervalul 18:30 – 19:30, Marta Codruț Alexandru a participat, în incinta restaurantului  ZVON  CAFÉ, la o întalnire cu Mîndroiu Rodica, asociat și administrator al S.C. EXCONT 99 S.R.L. București, specializată în activități de contabilitate și audit financiar. Cea în cauză, oferă servicii de contabilitate și firmelor deținute de Blejnar Andreea Florentina, soția ex-presedintelui A.N.A.F., și a primit în data de 15.02. 2012 de la Marta Codruț  Alexandru datele de identificare ale societatii BETA IMPEX 93 S.R.L. Totodată, au rezultat date ca Mîndroiu Rodica tine legătura și cu numitul Pușcasu Ștefan – om de incredere al lui Marta Codruț Alexandru, cu referire la anumite aspecte stabilite de acesta din urmă (transmiterea unor documente).”

CODRUȚ MARTA, șeful de cabinet al lui Sorin Blejnar (fost șef A.N.A.F.) este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat cu ramificații transfrontaliere şi complicitate la evaziune fiscală. Marta s-a sustras urmăririi penale, fugind din țară. În prezent, el este urmărit internațional.

Vezi CINE ESTE CODRUȚ MARTA

Și soția lui Codruț Marta este anchetată de procurorii D.I.I.C.O.T. Andreea Marta este acuzată că a organizat și coordonat o rețea de prostituție de lux care a acționat în România, Italia, Elveția și Principatul Monaco. Vezi comunicatul D.I.I.C.O.T.

RODICA MÎNDROIUare 43 de ani și este unul dintre cei mai influenți consultanți fiscali din București. Anterior, ea a fost inspector în Ministerul de Finanțe și consilier la Camera Deputaților. Afacerile Rodicăi Mîndroiu o poziționează la confluența a două grupări de interese. În prima sunt aghiotanții lui Nicu Gheară. În cea de-a doua sunt lideri ai PDL.

Vizualizarea legaturilor Rodicai Mindroiu

Află care sunt RELAȚIILE RODICĂI MÎNDROIU ÎN PDL

Află care sunt RELAȚIILE RODICĂI MÎNDROIU CU GRUPAREA NICU GHEARĂ

Un partener tradițional de afaceri al Rodicăi Mîndroiu este Pepy Daniel Nicolae – omul de bază al controversatului Nicu Gheară.  Afacerile tandemului Pepy-Gheară au fost radiografiate de RISE Project la începutul acestui an, iar vechea relație a celor doi a fost confirmată de temutul interlop Nuredin Beinur – finul de cununie al lui Nicu Gheară.

Citește investigația completă: OFICIAL FC BARCELONA, CONECTAT LA GRUPAREA NICU GHEARĂ

Contactată telefonic, Rodica Mîndroiu a refuzat să răspundă întrebărilor noastre, spunînd doar că nu i-a fost redat fidel punctul de vedere cu ocazia materialelor publicate anterior.

Doamna Blejnar a răspuns unui email al RISE: „Experienta mea in ceea ce privește meseria liberală de ziarist/jurnalist care se practică astăzi în România nu are nici o legatură cu deontologia și cu dorinţa de a aduce in vizorul opiniei publice fapte, evenimente ancorate în realitate și care au fost verificate din cel puţin trei surse…. (sic)

O cunosc pe dna. Mîndroiu de cel puţin zece ani, nu desfășor activităţi de afaceri, a șa cum insinuaţi dvs., cu domnia sa (afacerile cred ca ar presupune să am și un profit, nu doar să achit o prestare de serviciu făcută într-un cadru legal și cu profesionalism).

Pe de altă parte, Sorin Blejnar a spus că se cunosc cu doamna Mîndroiu deoarece au fost colegi la finanţe. „Noi, inclusiv Marta, lucram în gardă și ea lucra cu un etaj mai sus. Rodica ține contabilitatea la 400 de firme. A neveste-mii e doar una din multele firme la care ea ține contabilitatea.” a spus Blejnar.


Mihai Munteanu
Cristi Ciuperca