Noul proprietar al Cupru Min, legături cu Frank Timiș

Majoritatea fondatorilor băncii de investiții Bayfront Capital Partners (ce a înființat firma Roman Copper Corp. – noul proprietar al Cupru Min, mina de cupru de la Rosia Poieni) a lucrat la compania care a fost brokerul lui Frank Timiș în cele mai mari afaceri ale acestuia.

Vizualizarea conexiunilor Bayfront Capital Partners

 

Trei dintre cei cinci parteneri de la Bayfront Capital Partners si-au trecut în scurtele biografii de pe site-ul băncii poziții anterioare în managementul sau structura firmelor Canaccord Capital sau CanaccordAdams:

 

 

Michael J. Curtis a fost director de strategii alternative la CanaccordAdams.

Robert Chalmers a lucrat la Canaccord Capital Inc.

Derek Webb a lucrat atât la Canaccord Capital, cât și la CanaccordAdams.

 

 

CanaccordAdams și Canaccord Capital au lucrat, în calitate de brokeri, cu Frank Timiș mai mult de 10 ani. Tim Hoare, CEO-ul CannacordAdams l-a însoțit pe Timiș chiar într-o vizită de lucru în Sierra Leone. Ambele companii Canaccord au fost brokerii firmei Sierra Leone Diamond Corporation – firmă devenită ulterior African Minerals. SLDC/African Minerals a fost înființată de către Frank Timiș și deține drepturi de explorare pe suprafața a aproape 40 sută din statul vest african, Sierra Leone.

În fapt, Canaccord a fost chiar broker si consultant pentru firma Gabriel Resources care încearcă să exploateze aurul de la Roșia Montana. Canaccord a prestat aceleași servicii și pentru European Goldfields  – o altă companie legată de Frank Timiș, deținătoare a unei licențe de explorare a aurului din zona Certejului, în județul Hunedoara.

Tot Canaccord a fost brokerul Regal Petroleum, o altă firma a lui Timiș -implicată într-un scandal pe bursa din Londra- ce a obținut o licență de explorare pentru gaze naturale în zona Moldovei.

Atunci cand o banca de investitii fondeaza o companie (cum e cazul firmei Roman Copper Corp. infiintata de Bayfront Capital Partners) – de regula, banca respectiva executa un serviciu fiduciar: pastreaza actiunile, administreaza si actioneaza exclusiv in numele si interesul adevaratului beneficiar al companiei.