Elena Udrea: “Oamenii se întâlnesc și se despart”

In mai 2013, pe când era încă soția lui Dorin Cocoș, Elena Udrea a răspuns la câteva întrebări despre relațiile de afaceri ale familiei sale cu Victor Ponta.

Elena UdreaSoțul dumneavoastră sau firmele în care e implicat, au avut legături de afaceri cu cabinetul de avocat al lui Victor Ponta?

Trebuie să-l întreb, posibil da, posibil nu. Ce fel de legături, probabil să acorde asistență juridică nu? Întreb. Verific. Chiar nu știu, dar verific.

Ați fost vreodată accidental sau intenționat în vreo vacanță cu familia Ponta, sau v-ați intersectat vreodată accidental în vreo vacanță în străinătate?  

Parcă odată, demult de tot, în anii 2000, dar lăsați-mă să verific încă o dată. Cred că da, dar…

Nu știți unde?

La Bruxelles.

Ce să faceți în vacanță la Bruxelles?  

Ne-am întâlnit în străinătate. Dar în mod absolut întâmplător. Erau și ei acolo, cu soția.

În vacanță?

Nu. Ne-am întâlnit. Dar nu vreau să fac vreo prostie. Verific și vă spun.

Când ați avut cea mai apropiată relație cu domnul Victor Ponta?

În Guvern. În 2009. Eram colegi. Ne tachinam acolo. Eu îi ziceam că lipsește, el îmi zicea una-alta.

Când și de ce s-au răcit relațiile cu domnul Victor Ponta?

Alea au fost toate relațiile.

Care sunt relațiile soțului dumneavoastră cu Victor Ponta?

Mai mult că se știu, altceva n-au.

De unde se cunosc cei doi?

Ooo! De când era Victor procuror. Sigur de pe-atunci, dar nu știu ce făcea Victor. Era șeful Corpului de Control și procuror în același timp. (…) Lumea e mică la nivelul ăsta. Oamenii se întâlnesc și se despart. Adică pot fi împreună într-o construcție politică, se pot despărți, se pot întoarce. Cum a fost în 2009. Am guvernat împreună cu PSD-ul în 2009, apoi ne-am despărțit. Cine știe ce mai apare. Sau cum a fost cu PNL-ul. Eram împreună, ne-am despărțit.

Alegătorii, atunci când sunt dezamăgiti de o formațiune politică, optează pentru cealaltă. Dar dacă oamenii ăștia în spate sunt legați unii de alții?

Depinde ce faci. Depinde dacă te leagă atât de mult chestia asta încât nu faci bine jobul tău public. Adică dacă te leagă atât de mult o relație să zicem, cu PDL-ul, încât nu-ți faci treaba de partid la putere. Să zicem că te leagă atât de mult relația cu Udrea, încât dacă nu știu ce-a făcut, tu nu… Aia ar fi o problemă. Dar în rest, dacă o știi pe Udrea…

Daniel Befu