Cămătăresele: Mimi, Mica şi Angelica

Ieri-seară, Smaranda Stoica, mama fraţilor Cămătaru, poreclită „Mimi Cămătăreasa”, a fost invitată în studioul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre viaţa ei de familie.

RISE Project vă prezintă un scurt inventar al condamnărilor penale pronunţate împotriva sa şi a celorlalte două femei „titrate” ale clanului: Lidia Balint, poreclită „Mica Cămătaru” (nevasta lui Nuţu) şi Angela Stoica, poreclită „Angelica Cămătaru” (sora lui Nuţu).

De-a lungul timpului, Smaranda Stoica (73 de ani), a fost arestată de trei ori: pentru provocare ilegală de avorturi, pentru complicitate la furt calificat şi pentru proxenetism.
Un comunicat de presă emis de Parchetul General, la data de 1 mai 2005, preciza: „Smaranda Stoica figurează în evidenţa operativă a Ministerului de Interne cu o condamnare de opt ani pentru articolul 185 Cod Penal (n.r.-infracţiuni asupra vieţii, provocarea ilegală a avortului) în 1971, precum şi [ca fiind] arestată, în 1982, pentru complicitate la furt calificat”.
Cu aproape un an înaintea acestui comunicat de presă, în august 2004, Smaranda Stoica fusese reţinută de poliţie pentru proxenetism şi trafic de persoane, alături de fiii ei şi de restul reţelei pe care aceştia o coordonau.

Mimi Camatareasa / Foto: rtv.net

Mimi Camatareasa / Foto: rtv.net

„Toţi banii de la clienţi îi dădeam ei”

În timpul cercetărilor, una dintre prostituatele exploatate de fraţii Cămătaru, „cazată”, provizoriu, acasă la Mimi Cămătăreasa, a declarat în faţa poliţiştilor: „În locuinţa Smarandei Stoica am fost găzduită împreună cu Iordana (n.r. – altă femeie exploatată sexual de Cămătari) pentru o perioadă de patru luni. (…) Smaranda Stoica a cunoscut de la început că aveam vârsta de 15 ani şi jumătate şi că practicam prostituţia, însă ei nu-i plăteam decât suma de 500.000 de lei zilnic, la fel procedând şi Iordana. După aproximativ patru luni, sub pretextul că renovează imobilul, Smaranda Stoica m-a găzduit împreună cu Iordana într-un alt imobil la curte, situat pe strada Buturugilor. (…) Am continuat să-i plătesc acesteia, împreună cu Iordana câte 1.000.000 de lei în fiecare zi, iar Iordana, în fiecare dimineaţă, îi preda acesteia cel puţin 150-200 de euro încasaţi de la clienţi. (…) Toţi banii pe care i-am încasat de la clienţii mei am fost determinată de Smaranda Stoica să-i predau ei”.

„Cheia era ţinută de tanti Mimi”

O altă victimă a declarat: „Angelica şi mama ei (n.r. – Smaranda Stoica) au găzduit mai multe fete care se prostituau, dintre care şi minore, la diferite adrese din Bucureşti, şi anume strada Buturugilor, strada Soreni, la două imobile, strada Sălaj, tot la două imobile. Aceste fete erau ţinute împotriva voinţei lor, fiind încuiate în casă la adresele pe care le-am menţionat, cheia aflându-se în permanenţă la Smaranda Stoica, zisă tanti Mimi, care seara le descuia pe prostituate, atunci când erau duse la discoteca Herăstrău”.

În procesul în care a fost acuzată de proxenetism, Mimi Cămătăreasa a fost condamnată la trei ani cu suspendare de către Curtea de Apel Bucureşti.
În faza de fond a aceluiaşi proces, judecată la Tribunalul Bucureşti, Smaranda Stoica fusese condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

Citiţi AICI, integral, comunicatul de presă al Parchetului General, în care este prezentat istoricul infracţional al Smarandei Stoica

Citiţi AICI, integral, sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care este explicată condamnarea la trei ani cu suspendare a Smarandei Stoica

Citiţi mai departe, despre condamnările Micăi Cămătaru, soţia lui Nuţu