Angelica Cămătaru, arestată de la 18 ani

Angelica Cămătaru (37 de ani), pe numele ei real Angela Stoica, este sora lui Nuţu Cămătaru.

În Octombrie 1999, Angelica a fost condamnată de Judecătoria Sector 5 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru proxenetism şi trafic de persoane. În momentul pronunţării sentinţei, pedeapsa a fost redusă la jumătate – la doar un an şi nouă luni – datorită unei legi pe care Parlamentul o adoptase în 1997. (Legea aceasta impunea graţierea a 50% din pedeapsă în cazul condamnărilor cu închisoare de doi până la cinci ani.)

Cazinoul Victoria şi Discoteca Bulevard

Faptele pentru care Angelica a fost condamnată în 1999 se petrecuseră în 1994, când tânăra cămătăreasă avea 18 ani. Potrivit sentinţei din 2000,  Angelica Cămătaru îşi ducea prostituatele, seară de seară, la Cazinoul Victoria, la Discoteca Bulevard sau în zona magazinului Romarta Copiilor. În timpul zilei, fetele erau cazate într-un apartament din Ferentari, pe Aleea Imaşului, în blocul în care Angelica însăşi îşi avea reşedinţa. Clienţii prostituatelor erau taxaţi cu preţuri între 50.000 de lei şi 100.000 de lei sau se învoiau să plătească în valută: în mărci germane sau în dolari SUA.

La un an de la verdictul instanţei de fond, în Septembrie 2000, sentinţa dată de Judecătoria Sector 5 a fost redusă de către Curtea de Apel Bucureşti: de la trei ani şi şase luni, la doar doi ani, iar Angelica, beneficiind, încă o dată, de scăderea a 50% din pedeapsă, a fost eliberată din puşcărie. Apucase să petreacă în închisoare un an – atât cât reprezenta şi condamnarea finală.

Matroana de la Discoteca Herăstrău

Angela Stoica a mai ajuns în închisoare în 2004, atunci când a fost arestată, din nou, pentru proxenetism şi trafic de persoane – alături de fraţii ei, de mamă şi de alţi mebri ai clanului. Pentru aceste ultime infracţiuni, a fost condamnată definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 12 ani de închisoare. Sentinţa finală a fost dictată în 2008.
Potrivit procurorilor, între 2001 şi 2004, Angelica Cămătaru exploatase sexual un grup de aproximativ 10-17 de femei, minore şi adulte, pe care le plasa mai ales la Discoteca Herăstrău, local frecventat de numeroşi turişti străini.

Ca să-şi ascundă vârsta reală, minorelor le erau date acte de identitate false. O partidă de sex cu fetele Angelicăi costa între 100 şi 150 de dolari SUA. Anchetatorii susţin că, în cadrul clanului Cămătaru, Angelica era mâna dreaptă a fratelui ei Sile – cel responsabil cu ramura de proxenetism a familiei.

De asemenea, potrivit procurorilor, Angelica era una dintre cei care administrau reţeaua de prostituţie pe care cămătarii o deschiseseră în Elveţia.